Cel puţin 4 milioane de euro, Miza transferului de la AJOFM Olt

DIGITAL CAMERA

În perioada august 1986 – februarie 1990, în calitate de şef de brigadã la Trustul de Construcţii Industriale Craiova, Antrepriza Construcţii Slatina, Ioan Ciugulea a pus umãrul la construirea ,,Bulevardului Victoria Socialismului” din Capitalã. Acum, în circumstanţele date, Ciugulea pozeazã în mare liberal, în antisocialist convins. Cu toate acestea, când vine vorba de banul public, mai ales de însuşirea acestuia, ultra liber-schimbistul Ciugulea nu ezitã sã se racordeze la el.  Evident, aceastã mişcare rectilinie uniformã nu poate beneficia decât lui Ioan Ciugulea, liderul de cursã lungã al organizaţiei PNL Olt, o organizaţie controlatã şi decimatã de interesul personal al lui Ciugulea. Persoana care asigurã acum interimatul la AJOFM Olt, Gherghina Ioniţã, este omul de casã al liberalului Ciugulea. Recidivist din fire, şeful liberalilor nu este la prima abatere de acest gen, acesta promovând în funcţii publice, fie şi din rândurile liberalilor din propria organizaţie, doar pe aceia care îi sunt fideli, printre ei, la loc de frunte situându-se liberalii Dan Codan, Cristian Bircea, Sorin Brãtoi, Cãtãlin Rotea, Ileana Ghiţã, Gherghina Ioniţã şi liberalul Sorin Alexandru Pãduraru. Restul sunt doar posesori de carnet de partid şi, dupã cum se deruleazã evenimentele, o cantitate neglijabilã.

PNL Olt =CIUGULEA S.R.L.

Pe aceeaşi structurã comercialã a reuşit Ioan Ciugulea sã construiascã liberalismul în Olt, o formã economicã-juridicã în care liderul maxim Ciugulea este acţionarul majoritar, iar restul membrilor doar acţionari minoritari sau simpli executanţi.  Cu cei de la Agenţia Naţionalã de Integritate pe urmele sale, din cauza conflictului de interese, liberalul Ciugulea a gãsit soluţia salvatoare pentru eludarea legii, firmele sale, sub diverse forme, prestând în regim de colaborare cu firmele liberalului Viorel Pãduraru, SC CONDOR PÃDURARU SRL, sau cu firmele omului de afaceri Dan Codan. Nu cu mult timp în urmã a avut loc o licitaţie în desfãşurarea cãreia s-a implicat personal vicepreşedintele CJ Olt, Ioan Ciugulea, licitaţie ce a avut drept obiect construcţia a patru staţii de transfer (Caracal, Balş, Scorniceşti şi Corabia), construcţia a 3.772 platforme de colectare a deşeurilor menajere şi a 1.975 platforme de colectare a deşeurilor reciclabile în judeţul Olt. Contractul în valoare de 140 de miliarde de lei vechi, finanţat din fonduri europene, a fost atribuit unui om de afaceri din judeţul Olt, cu rãdãcini în judeţul Gorj, judeţ în care a fost nãscut şi crescut şi liderul maxim al PNL Olt, inegalabilul Ciugulea.                                   

Who is Gherghina Ioniţã!

Iniţial, liberalul Ciugulea a vrut sã-l înlocuiascã pe Cristinel Cârloganu de la AJOFM Olt cu Florin Popescu de la firma GRUP PRIMACONS SRL. Din cauza nemulţumirilor iscate în sânul organizaţiei, economistul Florin Popescu nefiind membru PNL, Ciugulea s-a sucit în cele din urmã şi a desemnat-o pe liberala Gherghina Ioniţã, alintatã Dida, sã ocupe respectiva funcţie. De profesie economist, liberala Gherghina Ioniţã se trage de fel din comuna Vâlcele, judeţul Olt. Fãrã copii, dupã un mariaj nereuşit în compania preotului Sora din comuna Vâlcele, mariaj care s-a soldat în cele din urmã cu divorţul, liberala Gherghina pare sã-şi fi gãsit consolarea în politicã şi profesie. În plan politic, timp de cinci ani de zile, Gherghina Ioniţã a fost preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Slatina. În 2011, fãrã contracandidatã la funcţie, liberala Ioniţã a fost aleasã în unanimitate preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Olt. În organizaţie se ştie cã liberala Ioniţã este protejata lui Ioan Ciugulea. De ani buni, Gherghina Ioniţã se îngrijeşte de contabilitatea firmelor deţinute de liberalii Ciugulea şi Codan. În calitate de expert contabil, balanţele şi bilanţurile contabile de la firmele celor doi fruntaşi liberali sunt vizate tot de Gherghina Ioniţã. Legat de calitatea de expert a doamnei Ioniţã existã şi o poveste destul de interesantã. Se spune cã, graţie expertizei contabile efectuatã într-un dosar penal de şefa femeilor liberale din Olt, fostul director de la SC RULMENŢI S.A. Slatina,  Tudorel Dragnea, care şi el se trage din comuna Vâlcele, ar fi fost scos basma curatã. În perioada anilor 2010 – 2012, Gherghina Ioniţã a ocupat funcţia de director economic la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti. În urma unui control efectuat de inspectorii de la Auditul Consiliului Judeţean Olt, la spitalul din Scorniceşti au ieşit la ivealã mai multe nereguli comise de liberala Gherghina Ioniţã. Rãmasã fãrã un loc de muncã la Stat, Gherghina Ioniţã a fost mutatã în vara anului 2012 pe un post vacant de economist la Casa de Sãnãtate Olt. Introdusã în tagma funcţionarilor publici, liderul Ciugulea urmãrea sã o transfere pe liberala Ioniţã la DGFP Olt, pe postul de şefã la Control, numai cã nu i-a ieşit pasienţa. În data de 7 noiembrie 2012, tot strategic, Gherghina Ioniţã a fost impusã de liberalul Ciugulea în funcţia de cenzor al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitarã de Utilitãţi Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apã şi de Canalizare ,,Oltul”, o asociaţie prin care s-au atras 73 de milioane de euro, o sumã investitã şi derulatã prin COMPANIA DE APÃ OLT S.A., companie controlatã de fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, firmã prin intermediul cãreia s-au comis mai multe nereguli în ce priveşte cheltuirea banilor europeni.

Cu ochii pe caşcaval!

În mandatul directorului Cristinel Cârloganu, la AJOFM Olt s-au derulat douã proiecte cu fonduri europene, proiectul ,, O şansã tinerilor din mediul rural”, în valoare de 6.745.505 lei, proiect care s-a întins pe o perioadã de execuţie de doi ani, şi proiectul ,,Alter Tour – Cãi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ”, în valoare de 20.771.484 lei, cu o duratã de trei ani, ambele proiecte fiind finalizate. În 20 februarie 2012, AJOFM Olt a semnat contractul pentru un nou proiect cu fonduri europene, proiect care se ridicã la cifra de 4,7 milioane de euro. Cu toate cã a fost parafat în 2012, încã nu s-a trecut la faza de executare a contractului, acesta urmând sã fie implementat în cel mai scurt timp în regiunile Sud-Vest Oltenia şi Sud Muntenia. Tocmai pentru a profita de pe urma unui astfel de proiect a fost adusã liberala Ioniţã la cârma AJOFM Olt. În acest sens, la ora actualã, la Comisia pentru acreditarea furnizorilor de formare profesionalã din cadrul AJPIS Olt, se lucreazã intens pentru acreditarea noilor firme. Agenţia Judeţeanã pentru Plãţi şi Inspecţie Socialã Olt este condusã de Ileana Ghiţã, o altã protejatã a liberalului Ciugulea. Printre firmele de formare profesionalã care vor fi introduse în proiect se numãrã şi Asociaţia ,,Tinerii Manageri”, asociaţie care îl are în spate pe fiul unui fost procuror din judeţul Olt, procuror care a avut un rol important în trimiterea dupã gratii a interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’. Interlopul devenise incomod şi pentru unii politicieni locali, deoarece aceştia obişnuiau sã ia bani cu camãtã de la el.                  

Al. ALBU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: