Clanul Barbu de la Dranovãţu, cocoloşit de Minel Prina

poză

O reţetã de succes în capitalismul de cumetrie: încuscritul, nãşitul, etc. La nevoie, se poate aplica cu destul succes şi migraţia politicã. Aceastã metodã a fost testatã şi de fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov!Pentru foarte multã lume rãmâne un mister cum de o amãrâtã de firmã din localitatea Gãneasa, judeţul Olt, a reuşit sã prospere şi sã facã afaceri de milioane de euro cu Primãria Slatina. Cum orice succes ascunde în spatele sãu un secret mai mic sau mai mare, tot aşa şi firma PANADRIA SRL are secretul ei, şi anume legãturile de rudenie şi prietenie cu actualul primar al Slatinei, Minel Prina, alintat Mineluş. Pânã în 2006, firma PANADRIA avea ca obiect principal de activitate producerea şi comercializarea produselor de panificaţie. În cursul acelui an, firmei PANADRIA i-a fost schimbat obiectul principal de activitate, societatea trecând de la frãmântatul de cocã la ,,lucrãri de construcţii a clãdirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Modificarea operatã în statutul firmei avea sã aducã roade începând cu anul 2007, an în care Mineluş era uns city-manager la Primãria Slatina.

Naşu’ cu finu’

Andrei Drãgan, patronul de la NELICA IMPEX SRL, se trage din satul Cepari, comuna Cârlogani, judeţul Olt, aşezare din care se trage şi actualul primar al Slatinei. Între primarul de la NELICA IMPEX SRL şi Minel Prina existã o legãturã specialã, acesta fiind naşul de cununie al actualului primar al Slatinei. Fata patronului de la NELICA IMPEX SRL este cãsãtoritã cu fiul patronului de la PANADRIA SRL, cu Adi Barbu, cel care în prezent ocupã funcţia de director general la Agenţia Naţionalã de Îmbunãtãţiri Funciare (A.N.I.F.), o numire care s-a fãcut tot la insistenţele lui Minel Prina. Pe lângã banii obţinuţi din contractele cu Primãria Slatina, prin firma PANADRIA, familia lui Adi Barbu mai încaseazã an de an zeci de mii de euro printr-o altã firmã, o societate comercialã în care acţionarã este fata patronului de la NELICA IMPEX SRL, Ionela Corina Barbu. Firma DALIDA CTC SRL a fost înfiinţatã în 2007, exact anul în care Minel Prina devenea city-managerul Slatinei, un an în care, la sugestia lui Minel Prina, Primãria Slatina a concesionat serviciul de cantinã socialã. În urma unei licitaţii trucate, SC DALIDA CTC SRL avea sã fie declaratã câştigãtoare. Cu sediul în Bucureşti, firma DALIDA CTC SRL are punct de lucru în Slatina, pe strada Nicolae Bãlcescu nr.18, sediu în care funcţioneazã şi firma NELICA IMPEX SRL. În urma afacerilor derulate cu bani publici, în 2011, familia directorului de la A.N.I.F şi-a ridicat o vilã pe strada Izvorului din Slatina. Pânã la construirea acestei locuinţe, familia Barbu a locuit într-un apartament modest din Cartierul Progresu’.

Terenuri şi izlazuri luate abuziv de PANADRIA

În spatele acestei afaceri se aflã chiar patronul de la PANADRIA SRL, Florea Barbu, tatãl directorului de la A.N.I.F. Protejat de primarii din zonã, fãrã acceptul proprietarilor, Florea Barbu a pus stãpânire pe terenurile unor oameni din localitãţile Gãneasa şi Pleşoiu. La înţelegere cu primarul localitãţii Pleşoiu, patronul de la PANADRIA a arat şi semãnat cu diverse culturi izlazurile comunale. Miza cea mare a patronului de la PANADRIA SRL este sã punã mâna pe aceste izlazuri. Oamenii din zonã sunt revoltaţi pe afaceristul Florea Barbu şi pe primarul Iulian Preda, şi vor ca izlazurile comunale sã rãmânã aşa cum au fost pânã acum, în folosul comunitãţii. În acest sens, localnicii din comuna Pleşoiu au trecut la strângere de semnãturi, iniţiativã prin care urmãresc sã-l înlãture din funcţie pe Iulian Preda, primarul comunei Pleşoiu. Pânã în prezent s-au strâns peste….

Continuarea în numãrul viitor

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: