Episcopul Sebastian se ţine de mişmaşuri

ebastian

,,Fariseii, care erau iubitori de bani, ascultau şi ei toate lucrurile acestea şi îşi bãteau joc de El. Iisus le-a zis:,, Voi cãutaţi sã vã arãtaţi neprihãniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vã cunoaşte inimile, pentru cã ce este înãlţat între oameni este o urâciune înaintea lui Dumnezeu” (Evanghelia lui Luca).

Din septembrie 2008 şi pânã în seara zilei de 29 aprilie 2013, searã în care fabrica ilegalã de lumânãri de la Brâncoveni a ars din temelii, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor a fost implicatã în cel mai negru comerţ cu lumânãri practicat vreodatã în zonã. De pe urma acestui comerţ ilegal cu lumânãri, nu numai statul a avut de suferit, ci şi preoţii bisericilor din zonã, aceştia fiind forţaţi sã vândã sute de kg de lumânãri prin parohiile pãstorite. Slujitorii altarelor din judeţul Olt au mai fost, şi sunt în continuare, obligaţi de episcopie sã comerciali­zeze diverse obiecte religioa­se, cantitãţi impresionante de plicuri cu tãmâie, dar şi cãrţi şi calendare religioase, în condiţiile în care enoriaşii acestor biserici se confruntã cu mari nevoi materiale. De puţinã vreme, episcopul Slatinei şi Romanaţilor a pus la cale o altã afacere, mai nou acesta obligându-i pe toţi slujitorii bisericilor din judeţ sã achiziţioneze şi sã monteze sisteme de alarmã de la o firmã din Slatina.

Afaceri, marca Sebastian

Spiritual vorbind, potrivit învãţãturilor Scripturii, omul spiritual are nevoie de un sistem de alarmã spiritual, ca nu cumva ziua în care va veni Iisus Hristos sã ia la cer Mireasa iubitã (Biserica)  sã-l prindã nepregãtit:,, Luaţi seama, vegheaţi şi rugaţi-vã, cãci nu ştiţi când va veni vremea aceea” (Evanghelia dupã Marcu). Conform aces­tor învãţãturi, din poziţia de lider al slujitorilor biseri­ceşti, te aştepţi ca episcopul Sebastian sã fie interesat de o astfel de lucrare spiritualã, pentru acest gen de slujire încasându-şi şi salariul de la episcopie, şi nu sã se ocupe cu cele lumeşti, fireşti, obli­gân­du-i pe slujitorii altarelor sã monteze sisteme de alarmã de la firma INTEL SECURITY SISTEM AG SRL. În general, de îngrijirea şi buna rânduialã în biserici se ocupã preoţii parohiilor locale, în acest sens fiind ajutaţi şi de un consiliu sau comitet parohial, organism bisericesc din care fac parte şi oameni ai locului. Orice cheltuialã fãcutã pentru îngrijirea lãcaşelor de cult este suportatã de cãtre comuni­tãţile locale, de aceea ea trebuie angajatã, dupã ce a fost dezbãtutã în cadrul acestui organism parohial. Contrar acestui aspect, în data de 12 aprilie 2013, Episcopia Slatinei a emis Adresa nr.281 prin care: ,,preoţii parohi ai parohiilor din subordine au obligativi­tatea, sub sancţiune, ca pânã la data de 01iunie a.c., sã instaleze la biserici sisteme tehnice de alarmare contra efracţiei, urmând a raporta imediat Centrului Eparhial”.

INTEL SECURITY SISTEM AG SRL

Firma INTEL SECURI­TY SISTEM AG SRL a fost înfiinţatã în anul 2010 şi-l are acţionar unic pe un oarecare Adrian Gheocanu, fãrã experienţã în domeniu. Cu ani în urmã acesta se ocupa doar cu citirea apome­tre­lor, timp de 15 ani fiind anga­jatul celor de la firma ACETI S.A. Potrivit unor informaţii, Adrian Gheocanu n-ar fi deloc strãin de umfla­rea unor facturi la apometre­le de pe casa scãrilor, acesta fiind în cârdãşie directã cu unii dintre preşedinţii şi adminis­tratorii de asociaţii de proprietari. Nici în ceea ce priveşte legãtura acestuia cu Episcopia Slatinei şi Romanaţilor lucrurile nu sunt tocmai în regulã. Aici nu este vorba numai despre preţ, sumã din care probabil se vor achita şi comisioanele, dar, pe lângã lipsa de experienţã în domeniu, este destul de curios faptul cum o firmã cu numai doi angajaţi, şi care merge doar pe pierderi, a reuşit sã obţinã un astfel de contract. Legat de modul în care firma INTEL SECURI­TY SISTEM AG SRL a obţinut acest contract existã douã ipoteze. Una dintre explicaţii ar fi cã în spatele lui Adrian Gheocanu s-ar afla de fapt angajaţi ai Serviciului de Ordine Publi­cã din cadrul IPJ Olt, servi­ciu care se ocupã de elibera­rea licenţelor pentru societã­ţi­le de pazã. Cea de-a doua variantã aduce în discuţie dosarele penale în care sunt implicaţi angajaţi ai episco­piei, dosare în care apare şi numele episcopului Sebasti­an Paşcanu. În acest sens, acest contract ar reprezenta un bonus pentru soluţionarea dosarelor penale în mod favorabil. În numãrul viitor vom vedea care variantã este cea adevãratã!

Alin BÃLAN

Advertisements

2 responses

  1. Un nenorocit de episcop, mai am o gramada de informati despre el , o-sa va cau domnu ziarist sa stam de vb despre accest nenorocit

  2. la puscarie cu nenorocitul asta de episcop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: