Lacul Strehareţ, un punct de reper

Picture 658

O iniţiativã privatã, menitã sã îi încânte şi sã-i atragã atât pe iubitorii de naturã,cât şi pe marii amatori de pescuit.

Amenajat în perioada anilor 1970-1975 de cãtre cei de la Hidrocons­trucţia Olt Inferior, sucursala Slatina, pe o suprafaţã de 2,4 hectare, Lacul artificial Stre­ha­reţ a devenit din anul 2009 proprietatea celor de la Hidroconstrucţia. Lacul Strehareţ a reprezentat în perioada comunistã punct maxim de atracţie pentru slãtineni, aici, în special cu ocazia zilei de 1 Mai, organizându-se mari cher­me­ze. Dupã 1989, Lacul Strehareţ a fost lãsat în voia sorţii, autoritãţile locale refuzând sã mai investeascã bani în zonã. Din 2009, odatã cu trecerea în proprietatea privatã a celor de la Hidro­construcţia, aici au fost investite sume importante de bani pentru reamenajare, banii fiind folosiţi la decolmatarea, amenajarea şi întãrirea infrastructurii lacu­lui, dar şi la popularea aces­tuia cu diverse specii de peşti, cu crap românesc şi chinezesc, şi vãduvioarã.

Angajaţii Pirelli, la pescuit

În prima lunã din vara acestui an, mai exact în data de 24 iunie, mai mulţi angajaţi ai fabricii de anve­lope Pirelli din municipiul Slatina au luat parte la un concurs de pescuit organizat chiar pe malurile Lacului Strehareţ, manifestare orga­ni­za­tã de firma Pirelli Tyres România SRL împreunã cu cei de la Sindicatul Liber Pirelli, concurs aflat la cea   de-a şasea ediţie. Împreunã cu familiile lor, cei prezenţi la eveniment s-au distrat pe cinste, atmosfera fiind încin­sã şi cu celebrii mici româ­neşti şi bere. La competiţie, chiar dacã nu s-a clasat pe un loc câştigãtor, a luat parte şi un puşti foarte simpatic. Dupã îndelungi aşteptãri, micuţul a reuşit în cele din urmã sã prindã un peştişor. Potrivit informaţiilor oferite de Elarion Bãbãrelu, liderul Sindicatului Liber Pirelli, la aceastã ediţie, pe locul I s-a situat Alex Duţu, pe locul II, Ion Mezdrea, iar locul al-III-lea a fost obţinut de Ştefan Preda. În cursul acestui an, cei de la Sindicatul Liber Pirelli şi-au propus sã organizeze şi alte întreceri sportive, campionate de fotbal, tenis de câmp, tenis de masã şi şah.

Planuri de viitor

Directorul comercial al societãţii Hidroconstrucţia Olt Inferior, sucursala Slati­na, doamna Gabriela Bocea­nu, persoana care rãspunde în mod direct de acest obiectiv, şi nu numai, ne-a asigurat cã investiţiile în aceastã zonã vor continua, tocmai în ideea ca Lacul Strehareţ sã fie deschis şi atractiv pentru toate gustu­rile. Atrase de unicitatea locului, mai multe cupluri şi-au celebrat cununia religioa­sã chiar pe malurile Lacului Strehareţ. Reamintim aici cã Hidroconstrucţia mai deţine în municipiul Slatina un restaurant de lux, oricând pregãtit sã ofere, la preţuri avantajoase, servicii de calitate.

Liliana NEDELCU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: