Primarul din Fãgeţelu, implicat în infracţiuni electorale

fagetelu

Aceeaşi situaţie, o situaţie în care oamenii legii din judeţul Olt raţio­neazã şi acţioneazã diferit, prin omisiune sau tergiversarea anchetei. Poate şi pentru faptul cã primarul de la Bradu este de la PDL, în vreme ce primarul din comuna Fãgeţelu, judeţul Olt, este membru PSD?!

La Primãria Bradu din judeţul Argeş, oame­nii legii şi-au fãcut datoria, aceştia intervenind promt pentru aflarea adevãrului. În acest caz, Florin Frãticã, primarul localitãţii Bradu, este acuzat de mitã electoralã şi de fraudã electoralã, fiind cercetat în libertate, cu inter­dicţia de a pãrãsi ţara. În ur­ma cercetãrilor a rezultat cã primarul de la Bradu a întoc­mit 70 de mutaţii în fals, din care 20 de astfel de mutaţii au fost  întocmite chiar pe adresa la care locuieşte edi­lul Florin Frãticã. Acuzaţiile care i se aduc primarului din Bradu sunt legate de faptul cã celor 70 de persoane provenite din afara comunei li s-au întocmit cãrţi de iden­­ti­ta­te pe raza localitãţii Bra­du pentru a vota la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut. În rezolvarea acestui caz este implicat şi Parchetul de pe lângã Tribu­na­lul Olt, motivat şi de faptul cã la comiterea acestor in­frac­ţiuni au luat parte şi per­soane din judeţul Olt.

Dosar pus în sertar

Primarul unei localitãţi din judeţul Olt este acuzat de comiterea unor fapte simi­lare celor petrecute la Primã­ria Bradu. Numãrul mutaţii­lor fãcute de primarul din comuna Fãgeţelu este mult mai mare, aproximativ 350 de mutaţii, mutaţii fãcute unor persoane care au domi­ci­liul stabil în judeţele Argeş, Braşov, Prahova, dar şi în municipiul Bucureşti. În aceastã operaţiune de frau­dare a alegerilor se spune cã primarul din Fãgeţelu ar fi primit o mânã de ajutor şi de la un fost aviator,  persoanã care se trage din localitatea Fãgeţelu şi care în prezent locuieşte în Capitalã. Din cele 350 de mutaţii, doar 150 au la dosar adeverinţa de rol depusã, restul fiind întocmite fãrã acest document, încãl­cân­du-se astfel flagrant pre­ve­­derile O.U.G. nr. 97/2005. Din cele 150 de mutaţii care au în spate adeverinţa de rol, unele dintre ele au fost elibe­rate la adrese care nu existã, la adresa indicatã în buletin gãsindu-se numai teren ara­bil. În acte, primarul localitã­ţii Fãgeţelu, Constantin Popescu, figureazã cã are luate în spaţiu 26 de persoane din afara localitãţii. Dosarul cu comiterea acestor grave infracţiuni se aflã de ceva vreme în lucru la ofiţerul Laurenţiu Burtescu de la Serviciul de Ordine Publicã, din cadrul IPJ Olt, un dosar în care ancheta penalã se lasã mult aşteptatã. Prin inactivi­ta­tea sa, ofiţerul Burtescu se face vinovat de complicitate la infracţiunile comise de primarul din Fãgeţelu. Cazul este foarte grav şi datoritã faptului cã în comiterea aces­tor infracţiuni sunt implicaţi şi poliţişti de la Serviciul Evidenţa Popula­ţiei din oraşul Scorniceşti. Va urma!

A.B.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: