Afacerile ilegale ale lui M.O. (II)

pag-51111

Clanul Oprescu-Postolache se aflã de mai mulţi ani în conflict cu LEGEA!!! Cu toate acestea, de fiecare datã el a fost fãcut scãpat de organele de cercetare penalã. O întrebare simplã: pânã când?

Încã o ilegalitate comisã de prim-vicepreşedintele organizaţiei PSD Olt, Marius Oprescu, este şi cea legatã de faptul cã social-democratul şi-a numit un fost asociat din lanţul de firme marca UNI­MINERAL, pe Marian Cã­lin, în funcţia de director al SC OLT DRUM SA, o socie­tate la care unic acţionar este chiar Consiliul Judeţean Olt. Marian Cãlin este de fel din comuna Cãlineşti, judeţul Argeş, şi, de ceva ani, are domiciliul în municipiul Bucureşti, în Sectorul 3, pe Calea Cãlãraşilor. Argeşea­nul Cãlin este asociat cu Claudiu Postolache în SC AGREGATE NATURALE SRL, firmã cu sediul în Piatra Olt, care are în obiectul de activitate ,,extracţia pietrişului şi nisipului”. În 2012, dupã numirea social-democratului Oprescu în funcţia de vicepreşedinte al CJ Olt, în locul lui Cornel Motoi, director la OLT DRUM SA era adus Marian Cãlin. Evident, în urma acestei rotiri de cadre, fostul director de la OLT DRUM nu era lãsat pe drumuri, ci uns director executiv chiar în cadrul CJ Olt, la Direcţia Tehnicã, în locul lui Iliuţã Necã. De numele fostului director de la OLT DRUM SA se leagã mai multe nereguli comise în cadrul acestei societãţi, o societate finanţatã din bani publici. Mai nou, Cornel Motoi se face vinovat şi de fals în declaraţii, acesta omiţând sã treacã în declaraţia de interese faptul cã este acţionar în firma MES ALUMINIU SA, o societate comercialã care îl are acţionar şi pe senatorul PP-DD de Olt, Teiu Pãunescu. Firma MES ALUMINIU SA este stãpânã absolutã peste AGROMEC GÃNEASA SA. În trecut, Cornel Motoi a mai fost acţionar într-o firmã, SC METEOR PMS SRL. Acest gen de nereguli nu trebuie sã mai mire pe nimeni, în ultimul timp devenind o practicã numirea în funcţii cheie tocmai a unor astfel de persoane care au probleme cu legea, pentru a fi mai uşor de manipulat şi puse sã execute astfel de abateri. Prin SC OLT DRUM SA, ,,Caracatiţa Oprescu-Postolache” are deschisã o nouã cale de acces cãtre banul public.

Ţepe-marca Claudiu Postolache

Asociatul lui Marius Oprescu din fosta UNI MINERAL SRL, Claudiu Postolache, în prezent aso­ciaţi doar în firma SPORT CLUB FC PIATRA OLT SA, este cunoscut pentru acest gen de ţepe. Cronologic, Claudiu Postolache nu este la prima abatere, în 2009 acesta fiind cercetat penal la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Slatina, în dosarul nr.2176/P/2009, pentru emiterea unei file CEC, fãrã a exista disponibil în cont. În ciuda probelor, afaceristul Postolache era iertat de procurorul Marin Cãluşaru. În acest dosar mai era cercetat penal şi pus sub învinuire şi actualul director al OLT DRUM SA, Cãlin Marian. Fila CEC fusese emisã de cãtre firma AGRE­GA­TE SUD SRL, o firmã care, în cele din urmã, avea sã fie bãgatã în faliment de cei doi acţionar, Claudiu Postolache şi Marian Cãlin.  În 2012 a venit rândul patronului de la SC AGRI VITIS TRADITION SRL, o firmã cu sediul social în municipiul Craiova, ce îl are acţionar pe Francois Gerald Maupetit, cetãţean francez. Pe la mijlocul anului 2012, prin SC DOMENIUL SARU SRL, firmã în care acesta este unic acţionar, Claudiu Postolache emitea un numãr de trei bilete la ordin, în valoare totalã de 140 mii lei, cãtre firma AGRI VITIS TRADITION SRL, bilete care la data scadentã nu aveau sã fie decontate de bancã, din lipsã de disponibil în contul firmei DOME­NIUL SARU SRL.  Potrivit Codului penal, dar şi a Deci­ziei nr.338/2004 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fapta de a emite un bilet la ordin pentru onorarea cãruia la data scadentã nu existã disponibilitãţi bãneşti nece­sare efectuãrii plãţii poate fi asimilatã infracţiunii de înşeleciune. În data de 24 aprilie 2013, în vederea recuperãrii creanţelor dato­rate, biletelor la ordin fiindu-le recunoscutã calitatea de titluri executorii, patronul de la AGRI VITIS TRADI­TION SRL a solicitat instan­ţei încuvinţarea de a executa silit firma DOMENIUL SARU SRL, cerere care a fost admisã de Judecãtoria Slatina. Va urma!

Alin BÃLAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: