În plinã crizã financiarã, Patroana de la RUPIAH îşi trage o vilã

66661111

Pentru aceste mişmaşuri fãcute în defavoarea cetãţenilor Slatinei, ar cam fi cazul ca fostul primar al Slatinei sã fie cercetat şi condamnat pentru constituirea unui grup infracţional în scopul devalizãrii banului public! Dacã nu se va întâmpla acest lucru, cu siguranţã cã Darius Vâlcov ne va lua pe toţi de proşti. Îi atragem atenţia lui Darius Vîlcov cã în municipiul Slatina mai existã şi persoane care încã nu ,,au pus botul” la propaganda lui deşãnţatã, la spectacolele date de el din bani publici şi la emisiunile siropoase regizate prin postul local de televiziune, post controlat de el, emisiuni în care acesta este prezentat ca un supererou de talie naţionalã şi mondialã! Sictir, Darius Vâlcov! 

 

De numele firmei RUPI­AH SRL se leagã mai multe nereguli, firma în cauzã reuşind în mandatul fostului primar al Slatinei sã punã mâna, prin mijloace dolosi­ve, pe contractul de concesi­onare al serviciului public de administrare a domeniului public. Contractul în sine reprezintã un mare tun dat bugetului public, un jaf, pentru cei 30 de ani de zile, durata contractului de conce­siune, Primãria Slatinei urmând sã achite suma de 8 mii de miliarde de lei vechi, o sumã colosalã pentru acest S.R.L. de cartier. Potrivit unor calcule simple, firma RUPIAH poate încasa pe an suma de 266 de miliarde lei vechi, încasãri pentru care trebuie sã achite o redevenţã de 510 milioane lei vechi pe an. Cu alte cuvinte, Primãria Slatina, în cei 30 de ani de contract, va încasa de la firma RUPIAH o sumã de aproximativ 16 miliarde lei vechi, în vreme ce aceeaşi firmã va încasa, pentru exact aceeaşi perioadã de timp, mii de miliarde de lei vechi, adicã undeva la 177 de milioane de euro. Evident cã în preajma unor astfel de cifre nu poate decât sã te cuprindã ameţeala şi sã te întrebi cum de a fost posibilã o astfel de afacere murdarã, petrecutã chiar sub ochii slãtinenilor? Toţi cei impli­caţi în aceastã afacere ar trebui traşi la rãspundere pentru faptele lor, contractul fiind rodul unui grup infracţional organizat,  dar şi o pagubã pentru slãtineni. Pe vremea domnitorului Vlad Ţepeş lucrurile ar fi stat altfel!

RUPIAH SRL

Cronologic, firma RUPI­AH a fost înfiinţatã în anul 2005 în municipiul Craiova, la vremea respectivã acţio­nar unic fiind Daniela Geam­başu din Târgu Cãrbuneşti, judeţul Gorj. Obiectul de activitate al firmei consta în comerţul cu amãnuntul cu carburanţi pentru autove­hicule. În 2007 apar primele modificãri în structura firmei, acţionar unic deve­nind Ana-Marinela Dolan din Caracal, iar vechiul obiect de activitate al societãţii este înlocuit cu cel legat de activitãţi din domeniul grãdinãritului peisagistic. În data de 26 august 2009, Ovidiu-Andrei Ramba din Bucureşti este adus şi fãcut acţionar majoritar la SC RUPIAH SRL, administrator în firmã fiind numitã o ilustrã anonimã, Anca-Ionuţa Gu­şatu din Slatina. Dupã aceste schimbãri, firma RUPIAH pregãteşte marea loviturã. Pe filiera Darius Vâlcov, în data de 12 august 2010, societatea reuşeşte sã punã mâna pe contractul de concesiune al serviciului public de admi­nis­trare a domeniului public şi privat având ca obiect întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţilor verzi, a locurilor de joacã şi a fântânilor artezi­ene, un contract cu o sumã totalã de opt mii de miliarde de lei vechi. Din datele prezentate rezultã cã toate acţiunile legate şi întreprinse de firma RUPIAH au fost premeditate, prin interme­diul acestei firme neurmã­rindu-se altceva decât obţinerea contractului respe­ctiv. Nu mai este cazul sã ne întrebãm cine este în spatele acestor acţiuni, însã trebuie sã atragem atenţia aici tuturor instituţiilor abilitate ale statului sã nu mai ţinã sub preş sesizãrile primite în legãturã cu aceste ilegalitãţi. Publicaţia ,,ANCHETA de OLT”, membrã a Ligii Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor din România, va întreprinde toate demersurile necesare pentru tragerea la rãspundere a celor vinovaţi, inclusiv a organelor de cer­ce­tare penalã care favori­zeazã astfel de activitãţi infracţionale.

Neica nimeni-fãcutã patroanã ,,dã” firmã!

Rita-Gianina Bobicu, fostã Natanzohn, pânã sã câştige primãria Darius Vâlcov, vindea gogoşi în Piaţa Zahana din Slatina. În anul 1999 Geanina Natan­zohn împãrţea acţionariatul cu Darius Vâlcov în firma MILENIUM GROUP & CO-SA, o firmã cu sediul în Bucureşti, intratã de mult în faliment. Devenit primar, Darius Vâlcov a avut grijã ca fosta lui asociatã de la firma MILENIUM GROUP & CO-SA sã ocupe diverse funcţii în administraţia localã. Dupã ce o vreme a fost angajatã pe la Direcţia Pieţe din cadrul Primãriei Slatina, din 2007 şi pânã în mai 2010, Gianina Bobicu a avut cartea de muncã tot în cadrul Primãriei Slatina, la Serviciul Public Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat, urmând ca dupã aceastã datã sã activeze direct în cadrul firmei RUPIAH SRL, firmã care în 12 august 2010 prelua contractul pentru adminis­trarea domeniului public şi privat din Slatina. La aproape doi ani distanţã de la acest eveniment, în data de 4 iulie 2012, bucureşteanul Ramba este scos din firmã, iar în locul sãu este unsã acţionar majoritar la RUPIAH chiar Rita-Gianina Bobicu. Rãmâne un mister de unde a avut fosta colaboratoare a lui Darius Vâlcov din firma MILE­NIUM GROUP & CO-SA suma de 18 miliarde lei vechi cu care sã achite acţiunile deţinute de Ovidiu Ramba în firma RUPIAH SRL şi ACETI SRL. Dar şirul neregulilor nu se opreşte aici. Deşi deţine un teren în Slatina, pe str. Strehareţi nr.78  din 2009, Gianina Bobicu s-apucat de abia acum sã îşi construiascã o casã în zona respectivã, la un an dupã ce a fost bãgatã în firma RUPIAH SRL. Lucrãrile la casã sunt fãcute cu angajaţii firmei RUPIAH SRL şi cu cei de la ajutor social. Va urma!

Dan OPORANU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: