Neregulile din spatele afacerii ,,PRIMAVERA”

bloc111

Comisarul Mâş are de dat nişte lãmuriri în ceea ce priveşte aceste abateri de la lege, de pe urma cãrora a beneficiat şi el!

Afacerea din spatele cartierului ,,PRIMAVERA” are protagoniştii ei, acţionari care nu de puţine ori au fost vãzuţi, la un grãtar, în compania comisarului Iulian Mâş, mai exact la domiciliul acestuia de pe str. Silozului. La baza ridicãrii ansamblului rezidenţial din strada Silozu­lui au stat mai multe ilegali­tãţi, acesta fiind construit prin folosirea forţei de muncã ,,la negru”. Prin atribuţiile de serviciu pe care le are la Serviciul de Investi­gare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt, cele legate de com­ba­te­rea muncii la negru, comisarul Iulian Mâş ar fi trebuit sã ancheteze aceste abateri de la lege. Contrar acestor aspecte, la scurt timp dupã construirea ansamblu­lui rezidenţial, comisarul Mâş şi-a achiziţionat un apartament în cartierul ,PRIMAVERA”. Legat de suma pe care comisarul ar fi plãtit-o pentru apartamentul din str. Silozului, existã voci care susţin cã suma ar fi fost mai mult simbolicã, aparta­mentul achiziţionat fiind de fapt un ,,cadou” pentru munca depusã de comisarul Mâş în acoperirea ilegalitãţi­lor care au stat la baza construirii cartierului ,,PRI­MA­VERA”.

SC STILCONS GRUP SRL

Ideea construirii unui ansamblu rezidenţial în zona fostului siloz al Slatinei îi aparţine patronului de la SC STILCONS GRUP SRL. Firma în cauzã, care are în obiectul de activitate ,,dez­vol­tarea şi promovarea imobiliarã”, a fost înfiinţatã în anul 2003 şi-l are unic acţionar pe un oarecare Mihai Drãguşin din Slatina. În 2007, în temeiul raportu­lui de evaluare întocmit de expert – evaluatorul Marin Neghinã, patronul de la STILCONS GRUP mãrea artificial capi­talul social al societãţii, de la 300 lei la 1.839.300 lei, sub forma aportului în naturã, în firmã fiind aduse un spaţiu comercial situat în Slatina, pe str. Victoriei, spaţiu evaluat la 169.000 lei, şi un teren situat în Slatina, pe str. Silozului, imobil evaluat de expert la suma de 1.670.000 lei, teren pe care urma sã se constru­iascã ansamblul rezidenţial. Aceste artificii juridice erau folosite de patronul de la STILCONS GRUP în scopul de a atrage investiţii în zonã. În 2012, imediat dupã ridi­carea ansamblului reziden­ţial, acelaşi Mihai Drãguşin diminua capitalul societãţii cu 169.000 lei, în fapt afaceristul luând înapoi apartamentul de pe str. Victoriei, pentru a-l închiria unei firme, SC VICTORIA TEAM SRL, firmã în care acţionar este Costel-Livius Andrei, un inginer, responsa­bil tehnic cu execuţia lucrãrilor. În ceea ce priveşte ridicarea ansamblu­lui rezi­denţial de pe str. Silozului, rãmâne un mister cu ce bani şi cu ce mânã de lucru a fost construit acesta de cãtre patronul de la STILCONS. Din datele contabile ale firmei rezultã cã din 2007 şi pânã în anul 2012, firma a avut o cifrã totalã de afaceri de 170 mii euro, cheltuieli totale de 500 mii euro şi o medie de trei angajaţi pe an. Potrivit unor informaţii, lucrãrile la ansamblul rezi­denţial ar fi fost efectuate cu mânã de muncã la ,,negru”, nu de firma STILCONS GRUP SRL, ci de  SC CITY CONS SRL, o firmã condusã de un amic al lui Mihai Drãguşin, liberalul Alexan­dru-Sorin Pãduraru. Din cauza problemelor cu legea, firma CITY CONS SRL avea sã fie mutatã în data de 26 mai 2010 în judeţul Argeş, fiind cedatã, fãrã pre­tenţii, Marianei Burcea din municipiul Piteşti. Anul acesta, mai exact la jumã­tatea lunii iulie, inspectorii ITM Argeş au descoperit la firma CITY CONS SRL 55 de muncitori ,,la negru”, pentru aceastã faptã, pe numele directorului societã­ţii, Constantin Rãdes­cu, întocmindu-se dosar penal.

TEMPLA CAFÉ SRL

Legãtura dintre omul de afaceri de la SC STILCONS GRUP SRL şi liberalul Alexandru-Sorin Pãduraru a fost consolidatã şi prin cederea firmei SC TEMPLA CAFÉ SRL unei persoane din Republica Moldova, Nataliei Pãduraru, soţia liberalului Alexandru-Sorin Pãduraru. La origine, SC TEMPLA CAFÉ SRL este o firmã înfiinţatã în anul 2007, o societate comercialã care în primã fazã i-a avut acţionari pe Marius-Petrişor Popa şi Ovidiu-Florin Nede­lea, ambii din Slatina. În 2011, Marius-Petrişor Popa, devenit între timp acţionar majoritar în firmã, cedeazã firma patronului de la SC STILCONS GRUP SRL. La rândul sãu, în 2012, Mihai Drãguşin avea sã cesioneze firma TEMPLA CAFÉ SRL moldovencei Natalia Pãdu­ra­ru. Odatã cu cesionarea firmei era cedat automat şi spaţiul situat pe str. Mihai Eminescu din municipiul Slatina, imobil în care la aceastã orã funcţioneazã cafeneaua TEMPLA CAFÉ.

Al. ALBU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: