Deşi este cercetat penal pentru ucidere din culpã, Oprescu este menţinut în continuare în funcţii de conducere!

nini mihai

Foarte mulţi oameni îşi pun urmãtoarea întrebare: dacã ar fi fost judecaţi ei pentru fapte similare celor comise de Marius Oprescu, posesor al funcţiilor de prim-vicepreşedinte al PSD Olt şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, ce decizie ar fi luat magistraţii Judecãtoriei Slatina şi cei ai Tribunalului Olt?

În urma accidentului ru­tier comis în data de 3 octombrie 2013 de actualul vicepreşedinte al consiliului judeţean, Organizaţia PSD Olt ar fi trebuit sã aibã altã reacţie, vizavi de persoana acestuia, mai ales cã victima accidentului a decedat dupã trei sãptãmâni de suferinţã petrecute pe patul Spitalului Judeţean de Urgenţã Slatina. Modul mizerabil în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a încercat sã şteargã urmele accidentului, din care a rezultat decesul unei persoane, ar fi trebuit sã constituie încã un argument în plus pentru izolarea aces­tuia, salvând astfel ce se mai putea salva din imaginea organizaţiei, o organizaţie cu o imagine şi-aşa destul de şifonatã, din cauza ,,pena­lilor” pe care îi are în propria ogradã. Evident, într-o ţarã civilizatã aşa ar fi trebuit sã se desfãşoare lucrurile, dupã un astfel de scenariu. Numai cã, în judeţul Olt, lucrurile stau cu totul altfel. PSD Olt, în frunte cu liderul acestuia, agronomul Paul Stãnescu, a sãrit sã-l scape de braţul lung al justiţiei pe inculpatul Marius Oprescu. Pretextul? Vicepreşedintelui Marius Oprescu i s-ar instrumenta un nenorocit de dosar politic, aberaţii susţinute în direct chiar de apãrãtorul ales de inculpat. La ora când avocatul Ţuluca fãcea acest gen de declaraţii, trupul neînsufleţit al tânãrului în vârstã de 34 de ani se afla încã la morga Spitalului Judeţean de Urgenţã Slatina!

Coincidenţã sau aranjament?

Cu excepţia membrilor de partid şi a angajaţilor de la oficiosul de partid: ,,Gazeta Nouã”, toţi ceilalţi oameni de bunã credinţã au crezut cã justiţia din Olt va face dreptate în cazul dat şi cã judecãtorii vor aproba mãsura arestãrii preventive de 29 de zile cerutã de procurori pentru vicele CJ Olt. Vestea cã dosarul penal al social-democratului O­pres­­cu a fost mutat la Cra­iova, fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel, în loc sã-i întristeze pe susţinãtorii vicepreşedintelui CJ Olt, din contrã, aceastã mutare i-a fãcut sã sarã în sus de bucurie şi sã se îmbrãţişeze de fericire. Martori prezenţi la eveniment susţin cã imediat dupã ce a fost preluat cazul de procurorii din Craiova, cineva din mulţime, apropiat lui Marius Oprescu, l-ar fi sunat pe deputatul Emil Moţ pentru a-i da raportul de cele întâmplate. La auzul veştii cã cei de la Craiova vor face numai ei cercetãri în dosarul ce-l vizeazã pe Marius Oprescu, social-democratul Emil Moţ nu şi-ar mai fi încãput în piele de bucurie şi ar fi dat urmãtorul rãspuns: e bine, e foarte bine! Este ştiut faptul cã de câţiva ani mama deputatului Emil Moţ este judecãtor la Curtea de Apel Craiova, Curte care primeşte spre judecare şi dosarele penale de la parchetele arondate. În cazul lui Marius Oprescu, suspect rãmâne şi zelul cu care procurorii de la Craiova au schimbat, la foc automat, încadrãrile penale fãcute de procurorii de la Parchetul de pe lângã Ju­decã­toria Slatina. Un alt aspect ce are legãturã cu cauza este şi cel legat de faptul cã în seara zilei de 3 octombrie 2013, Marius Oprescu a plecat spre Piatra-Olt de la o cununie civilã la care naş a fost chiar depu­tatul Emil Moţ, eveniment care a avut loc pe Dealul Grãdişte din Slatina. Cel cununat de social-demo­cratul Moţ este Cãtãlin Dorel Ilie, o mai veche cunoştinţã de-a deputatului, încã de pe vremea când cei doi erau membri în Organizaţia de Tineret a PNL Olt. Cãtãlin Dorel Ilie este acţionar în firma ACCES INSTAL LIFT SRL, dar şi în firma PRO QUALITY EVEN ORG SRL, o societate care în prezent administreazã Clubul KING’S din Slatina, club care cu ani în urmã a fost administrat atât de Emil Moţ, cât şi de fostul primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov. Pe fondul acestor legãturi, Cãtãlin Dorel Ilie, de bunãvoie, s-a pus martor în dosarul în care Marius Oprescu este cercetat pentru ucidere din culpã. Sâmbãtã, 9 noiembrie 2013, tot pe Dealul Grãdişte, are loc botezul copilului depu­tatului Emil Moţ, eveniment la care naş va fi chiar vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Complicii – pãstraţi pe funcţii la SJU Slatina!

Nici în cazul angajaţilor SJU Slatina, persoane care în seara zilei de 3 octombrie 2013 au comis mai multe fapte de ordin penal, cu scopul de a-l ajuta pe Marius Oprescu sã scape basma curatã, preşedintele CJ Olt n-a luat pânã acum nicio mãsurã, cu toate cã Spitalul Judeţean de Urgenţã Slatina se aflã în subordinea directã a Consiliului Judeţean Olt. Cercetaţi în dosar mai sunt şi Andrei Iordache, mana­gerul Spitalului Judeţean de Urgenţã Slatina, Ecaterina Buzãu, şefa Unitãţii Primiri Urgenţe (UPU) şi o asistentã de la UPU. Potrivit propriilor norme de organizare, Unita­tea Primiri Urgenţe are doi medici de gardã, unul pentru urgenţe majore şi celãlalt pentru urgenţe minore. Conform procedurii, al­coole­­miile sunt recoltate numai de cãtre cei de la urgenţe minore. În seara zilei de 3 octombrie 2013, de gardã la urgenţe minore se afla medicul Liliana Nichifor, medic care ar fi trebuit sã se ocupe integral de recoltarea probelor de sânge de la inculpatul Marius Oprescu. Cu toate acestea, în mod abuziv, managerul Iordache a apelat la un alt medic sã supervi­zeze aceastã recoltare, şi anume la medicul Ecaterina Buzãu, şefa de la UPU. Tot managerul Andrei Iordache intenţiona sã punã în aplicare un alt plan de ştergere a urmelor, plan ţesut cu un alt doctor, cu care acesta este de ani buni în relaţii de prietenie, şi anume cu doctorul Alin Rusu de la Spitalul de Pneumoftizi­ologien Scorniceşti. Con­form acestui plan, victima accidentului ar fi urmat sã fie transportatã de urgenţã la spitalul din Scorniceşti, ţinutã acolo o vreme, iar în cazul survenirii decesului, între cauzele morţii tânãrului şi accidentul petrecut în seara zilei de 3 octombrie 2013 nu trebuia sã se facã absolut nicio legãturã, medicii urmând sã constate doar cã pacientul a decedat din cauza unei afecţiuni a plãmânilor.

Va urma!

Dan OPORANU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: