Managerul Iordache, pas la întâlnirea cu Sindicatul Medicilor

Spitalul-Judetean-Slatina-OltDin cauza modului defectuos în care conduce Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, managerul Iordache a intrat în vizorul corpului de control al ministrului Sănătăţii !Ieri, la ora 12,00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, a avut loc o întâlnire a medicilor afiliaţi la Camera Federativă a Medicilor (C.F.M.) Olt, organism cu caracter sindical, la care medicul Eufrosina Brătoi deţine funcţia de preşedinte, iar medicul Sorin Lesnic, pe cea de vicepreşedinte. Deşi a fost anunţat cu mai multe zile în urmă despre acestă şedinţă, ieri, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina (S.J.U.), Andrei Iordache, a evitat să dea ochii cu membrii şi conducerea Camerei Federative a Medicilor Olt. Potrivit celor spuse de vicepreşedintele C.F.M. Olt, medicul Sorin Lesnic, printre altele, în cadrul şedinţei s-a pus în discuţie şi modul umilitor în care medicii de la S.J.U. Slatina sunt trataţi de conducerea spitalului, atunci când vine vorba despre fişa postului, medicii fiind obligaţi de conducere să preia atribuţii care, în mod normal, revin cadrelor sanitare. În acest sens, medicii prezenţi la întâlnire au luat hotărârea să înfiinţeze o Comisie de întocmire a fişei posturilor, comisie care are drept scop participarea şi înlăturarea abuzurilor venite din partea conducerii spitalului, la momentul întocmirii acestor fişe. De asemenea, tot în opinia medicilor prezenţi ieri la şedinţă, destul de inechitabil este şi faptul că, din cauza proastei organizări, medicii de la S.J.U. Slatina sunt forţaţi de conducerea spitalului să scoată bani din buzunar pentru a-şi parca autoturismele în parcarea celor de la Hotel Parc, aspect care îi nemulţumeşte.

Cu tichetele în Instanţă

O altă nemulţumire ridicată ieri de medicii de la Camera Federativă a Medicilor Olt este şi cea legată de faptul că de ceva vreme aceştia nu şi-au mai primit tichetele de masă, incident produs din cauza unor datorii mai vechi la furnizori, obligaţii băneşti neonorate de conducerea spitalului. Din discuţia purtată de liderii Camerei Federative a Medicilor Olt cu firma furnizoare a reieşit că S.J.U. Slatina datorează 2, 5 miliarde lei vechi firmei în cauză. Pentru livrarea unor tichete noi, firma furnizoare solicită conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina achitarea datoriilor vechi şi plata în avans pentru noile tichetele de masă.
De această situaţie neplăcută, vicepreşedintele Sorin Lesnic consideră că vinovat se face managerul S.J.U. Slatina, Andrei Iordache, şi nu medicii care în mod corect îşi cer drepturile. Dacă până la sfârşitul lunii martie nu se va rezolva această problemă, liderii C.F.M. Olt sunt decişi să dea în judecată S.J.U. Slatina pentru neonorarea acestor obligaţii. Amintim aici că din Camera Federativă a Medicilor Olt fac parte, în proporţie de 95 la sută, medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, dar şi medici de la spitalele din Balş, Caracal, Corabia, Scorniceşti şi Schitu-Greci.
Al. ALBU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: