Baronaşul Oprescu vrea să dribleze Statul

bercea4111

Încă o dovadă de ce baronii PSD se tem ca Victor Viorel Ponta să piardă alegerile prezidenţile. În mintea lor, un preşedinte impus de ei îi va scăpa de dosarele penle şi de PUŞCĂRIEEE!!!!!!

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, prin rolul pe care îl joacă în prezent în PSD Olt, pare să fi devenit un fel de ,,Eminenţă Cenuşie” a acestei organizaţii. Surse din anturajul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt susţin că vicele Oprescu ar deţine cheile ,,cămării cu bunătăţi” de la instituţia amintită, Paul Stănescu renunţând în mod deliberat la orice control. De altfel, legăturile dintre cei doi exponenţi ai social-democraţiei din judeţul Olt par să se fi întărit şi mai mult odată cu năşirea fiului lui Paul Stănescu de către baronaşul de Piatra Olt. Destul de tânăr pentru astfel de jocuri, vicele Oprescu este totuşi cunoscut pentru matrapazlâcurile şi ingineriile financiare comise prin propriile firme, încă de pe vremea când acesta ocupa doar funcţia de consilier local la Piatra Olt. Cu ceva ani în urmă, din postura de consilier local, social-democratul Oprescu punea bazele viitoarelor sale afaceri legate de exploatarea şi comercializarea pietrişului şi nisipului. Pentru început, acest gen de afaceri au fost derulate prin firma UNI MINERAL SRL, firmă care apoi a fost falimentată pentru a se şterge urmele ilegalităţilor comise. De la afacerile cu pietriş, vicele Oprescu şi-a extins raza de acţiune şi la alte activităţi, şi anume activităţi din domeniul agricol şi domeniul sportiv, domenii în care banii se fac destul de uşor , mai ale atunci când eşti la putere, iar evaziunea fiscală este mai greu de surprins.

În acest număr ne vom opri atenţia asupra unei alte mega-ilegalităţi comise de vicele Oprescu, de data aceasta prin firma FERMA VECHE SRL.

FERMA VECHE SRL

FERMA VECHE SRL a fost înfiinţată în anul 2006 şi îl are unic acţionar pe Marius Oprescu. Administrator în această firmă este nimeni altul decât amicul acestuia, Claudiu Postolache, persoană cu care vicele Oprescu a fost asociat în firma UNI MINERAL SRL. Legăturile de afaceri dintre cei doi ascund mai multe ilegalităţi, ilegalităţi pe care le vom prezenta mai departe. Deşi au trecut ceva ani de la înfiinţarea acestei firme, totuşi nimeni nu s-a întrebat de unde a avut baronaşul Orescu peste 30 de miliarde de lei vechi, bani ce au fost imobilizaţi în activele acestei societăţi comerciale, în condiţiile în care, aşa cum rezultă şi din declaraţiile de avere, vicele Oprescu nu are niciun bun pe numele său şi nici nu dispune de aceste sume colosale. Să fie vorba la mijloc de spălare de bani, sume obţinute pe căi ilicite? Întrebăm şi noi, nu dăm cu parul! Dar cu acest subiect, deosebit de interesant, vom reveni în numerele următoare.

Să revenim la FERMA VECHE SRL! Societatea în cauză are drept obiect de activitate, potrivit Codului CAEN, activităţi în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creşterea animalelor). Potrivit datelor de la APIA Olt, FERMA VECHE SRL a exploatat în anul 2007 circa 341, 97 ha de teren arabil; în 2008 – 1102,50 ha teren arabil; în anul 2009 – 1254,40 ha teren arabil; iar în anul 2010 – 878,01 ha teren arabil. Legat de arendarea acestor suprafeţe există şi aici un lanţ întreg de nereguli, matrapazlâcuri de pe urma cărora, soţia acestuia, Daniela-Magdalena Oprescu, consilier juridic în cadrul Primăriei Piatra Olt, s-a ales cu dosar penal la Direcţia Naţională Anticorupţie. În acest dosar mai sunt cercetaţi penal primarul din Piatra Olt şi secretarul Primăriei Piatra Olt. În anul 2013, în urma controalelor de rutină efectuate de către cei de la APIA Olt au ieşi la iveală mai multe nereguli comise de FERMA VECHE SRL. Potrivit datelor oficiale, vicele Oprescu are de dat înapoi Statului Român suma de 10 miliarde lei vechi, bani însuşiţi ilegal, prin nerespectarea legislaţiei în vigoare. Cu toate că a fost prins cu ocaua mică, în loc să returneze banii însuşiţi în mod nelegal, vicele Oprescu, pentru a scăpa de obligaţiile băneşti, a solicitat Tribunalului Olt intrarea în faliment a firmei FERMA VECHE SRL. Solicitarea înaintată Tribunalului Olt în data de 06.02.2014 are şi ea schepsisul ei. Potrivit Legii 85/2006, în situaţia în care acţionarii unei societăţi solicită singuri intrarea în insolvenţă, aceştia pot nominaliza lichidatorul judiciar în instanţă pentru a pune în aplicare procedura specială. În cazul dat, lichidatorul judiciar solicitat de acţionarul Oprescu este o firmă de profil din municipiul Craiova, AMT INSOLVENŢĂ SPRL, firmă cu care în trecut a colaborat extrem de mult şi preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu. Există voci care susţin că activitatea acestei firme nu îi este deloc străină nici magistratei Mariana Moţ, în prezent judecător la Curtea de Apel Craiova, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Aproape de final, din dosarul de faliment înregistrat sub nr.299/104/2014, mai exact de pe lista cu creditorii firmei FERMA VECHE SRL lipseşte numele APIA Olt, instituţie care are de recuperat de la FERMA VECHE SRL creanţe în sumă de 10 miliarde lei vechi. Potrivit unor surse din cadrul APIA Olt, această anormalitate s-ar datora şi faptului că Ministerul Agriculturii, deşi sesizat, nu s-a înscris la masa credală, hârtia în cauză fiind blocată de secretarul de stat Daniel Botănoiu, dus în acest post de fraţii Ciocan din comuna Rotunda, judeţul Olt. Mai nou, fraţii Ciocan, şi ei beneficiari ai unor fonduri obţinute ilegal de la APIA Olt, intenţionează să-l ducă pe Doru Neacşu, directorul adjunct de la APIA Olt, director general la APIA Bucureşti.

SC DOMENIUL SARU SRL

Firma DOMENIUL SARU SRL a fost înfiinţată în anul 2011 şi îl are acţionar şi administrator pe Claudiu Postolache, amicul şi administratorul social-democratului Oprescu. DOMENIUL SARU SRL are ca obiect de activitate cultivarea strugurilor, un domeniu în care Claudiu Postolache este total afon. Ideea cu viticultura i-a venit partenerului de afaceri al vicelui Oprescu încă de pe vremea când acesta avea calitatea de mandatar al elveţiencelor Florance Marian şi Ileana Marian, urmaşele lui Ioan Marian, fost ministru al Agriculturii în Guvernul Antonescu. Claudiu Postolache a avut calitatea de mandatar până în data de 26 august 2009, atunci când a fost revocat prin Autentificarea nr.2557/2340, încheiată la Ambasada României din Berna.. Cu toate acestea, atras şi de mirajul banilor nemunciţi pe care i-ar fi putut obţine destul de uşor de la APIA Olt, fonduri europene, Postolache, în calitate de mandatar, calitate pe care o pierduse în 26 august 2009, a încheiat în data de 01.05.2011 un contract de arendă cu propria firmă, SC DOMENIUL SARU SRL, pentru exploatarea a 50 ha din averea moştenitoarelor Florance Marian şi Ileana Marian. La încheierea acestui contract, contract înregistrat la Primăria Piatra Olt în data de 05.05.2011 cu nr. 159, Claudiu Postolache a primit o mână de ajutor şi de la vicele Marius Oprescu, acesta semnând contractul în calitate de reprezentant al firmei DOMENIUL SARU SRL. Lucrurile sunt cu atât mai grave întrucât contractul în cauză a produs efecte juridice. În temeiul acestui contract, Claudiu Postolache a solicitat în 2012 fonduri europene de la APIA Olt, 130 de mii de euro, subvenţii acordate pentru reconversia culturii viţei de vie, lucrări ce urmau a fi efectuate pe suprafaţa de 10 ha din totalul celor 50 de hectare arendate ilegal de tandemul Postolache-Oprescu. Ca şi vicele Oprescu, prin FERMA VECHE SRL, amicul Postolache nu şi-a onorat obligaţiile asumate prin contractul încheiat. În prezent, firma DOMENIUL SARU SRL are de dat înapoi Statului Român suma de 130 de mii de euro. Pus în faţa faptului împlinit, după calapodul Oprescu, amicul Postolache, în data de 04.06.2014, a solicitat Tribunalului Olt intrarea în faliment, prin procedura Insolvenţei. Ca şi în cazul firmei FERMA VECHE SRL, lichidatorul judiciar ales pentru a aplica procedura de insolvenţă asupra falimentului firmei DOMENIUL SARU SRL este tot AMT INSOLVENŢĂ SPRL din municipiul Craiova. Să fie pură coincidenţă? Nici în acest dosar deschis la Tribunalul Olt Apia Olt nu se regăseşte pe tabelul creditorilor ce au de recuperat creanţe de la firma DOMENIUL SARU SRL. Va urma!

Alin BĂLAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: