Cămătărie deghizată, la Arta Meteşugarilor din Slatina

artaPrinsă cu ocaua mică, fosta contabilă de la Cooperativa Arta Meşteşugarilor caută acum să se răzbune pe preşedinta Păuna, manipulând salariaţi şi foşti salariaţi din cadrul Cooperativei, pentru a face circ la Adunărea Generală şi plângeri penale la instituţiile abilitate ale statului, împotriva celor din conducere. Cu manipularea a încercat şi cu noi, dar i s-a frânt!!!

În numele unui aşa-zis C.A.R. (Casă de ajutor reciproc a salariaţilor) o fostă angajată a Cooperativei Arta Meşteşugarilor S.C. din Slatina, în mod total ilegal, ia şi dă mai departe bani cu dobândă membrilor asociaţi, vreo 92 la număr. De această făcătură nu este deloc străină nici fosta preşedintă de la Arta Meşteşugarilor din Slatina, Ioana Belea, şi nici casiera cooperativei, Marieana Vlad.

Curat ilegal!

Până anul trecut, când a ieşit la pensie, pentru limită de vârstă, Ioana Câmpeanu a deţinut funcţia de contabil în cadrul Cooperativei din Slatina. Din această postură, contabilul Câmpeanu a învârtit şi răs-învârtit şi banii salariaţilor de la Arta Meşteşugarilor reţinuţi direct pe statul de plată, sub formă de cotizaţie personală la fondul social al C.A.R. – Arta Meşteşugarilor din municipiul Slatina. Pentru fiecare împrumut acordat, contabila Ioana Câmpeanu, în calitate de preşedinte al acestui aşa-zis C.A.R. – Arta Meşteşugarilor, percepe o dobândă de 5 la sută, sumă de bani încasată ilegal, deoarece C.AR.-ul Ioanei Câmpeanu nu respectă modul de constituire şi organizare prevăzute de lege. Potrivit legii, până în anul 1996, moment când a intrat în vigoare Legea nr. 122 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaţilor şi al uniunilor acestora, Arta Meşteşugarilor Slatina a funcţionat în baza Decretului nr.358/1949. În 2009, prin republicarea Legii nr.122, imperativ prevăzut de art.5 din lege, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor şi uniunile acestora se constituie, se organizează şi funcţionează ca persoane juridice doar potrivit dispoziţiilor acestei legi, precum şi după reglementările Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, obligativitate ce nu a fost pusă în executare de preşedinta Ioana Câmpeanu. Aşadar, prin omisiune, C.A.R.-ul Ioanei Câmpeanu a devenit ilegal, fiind scos în afara legii. Cu toate acestea, de la acel moment şi până în clipa de faţă, Ioana Câmpeanu nu a ezitat şi nu ezită, nici măcar o clipă, să folosească vechea denumire şi ştampila fostului C.A.R. al Artei Meşteşugarilor Slatina. Pe acest subiect există chiar şi un răspuns oficial din partea celor de la Uniunea Teritorială Judeţeană C.A.R. Olt. Potrivit acestui organism independent, la UTJ CARS Olt nu a fost înregistrat niciun C.A.R. cu numele de ,,ARTA MEŞTEŞUGARILOR Slatina”. Drept urmare, fosta contabilă de la Cooperativa Arta Meşteşugarilor Slatina se face vinovată de comiterea unor fapte ce cad sub incidenţa Codului penal: înşelăciunea (art.244), exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi (art.348) şi camăta (art.351).

Păgubiţii îşi cer drepturile

După ce au aflat că au fost păcăliţi, mai mulți salariaţi din cadrul Artei Meşteşugarilor Slatina caută acum să recupereze pagubele pricinuite prin înşelăciune. După ani de zile de cotizare, există salariaţi care, la retragerea fondului, au primit de la C.A.R.-ul Ioanei Câmpeanu sume simbolice. În situaţia dată se găseşte şi o salariată care cotizează la C.A.R. din anul 1974, iar la retragere, anul acesta, a primit numai 1000 de lei. Mai nou, din cauza ilegalităţilor comise, după ce actuala conducere a sistat încasarea cotizaţiei la C.A.R.-ul Ioanei Câmpeanu direct din casieria unităţii, fosta contabilă racolează, în mod direct, noi victime din rândul salariaţilor Artei Meşteşugarilor. Aproape zilnic, cu toate că este pensionară, Ioana Câmpeanu merge prin spaţiile Artei Meşteşugarilor, printre salariaţii unităţii, pentru a-i momi şi oferi noi împrumuturi, sume de bani ce sunt livrate beneficiarilor direct dintr-o pungă de plastic, de care fosta contabilă de la Arta Meşteşugarilor este aproape nedespărţită. Despre o evidenţă contabilă sau de contracte legale, aşa cum cere legea, nici nu poate fi vorba. Totul se desfăşoară în cea mai perfectă ilegalitate, ilegalitate care ar trebui oprită de oamenii legii!

Dan OPORANU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: