În atenţia DNA: La Dobrun – deturnare de fonduri publice

WQFSDFDS

Frăţia inelelor din PSD. Dragnea a dat, Dragnea a luat! Din cauza unor interese obscure, tartorele Dragnea este jelit acum de conducerea PSD Olt cu lacrimi de crocodil, organizaţie care îi declară sprijin necondiţionat pentru rămânerea în funcţii. Cu largul concurs al fostului tractorist de la Vişina, penalul Liviu Dragnea a acaparat toate lucrările mari din judeţul Olt, lucrări plătite cu bani publici, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, minister călărit până mai ieri de baronul de Teleorman!

 În 2013, cu complicitatea tacită a actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, o nouă ţeapă babană era înfiptă adânc în banul public. Toată această şmecherie avea să fie pusă la cale de inegalabilul Darius Vâlcov, în prezent reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. La acea vreme, fostul pedelist nu deţinea încă funcţii în Guvernul Ponta, ci era doar senator şi şef al Comisiei de Administraţie din Senat. Obţinerea unei lucrări în comuna Dobrun din judeţul Olt, de către firma TEL DRUM S.A. din Alexandria, firmă controlată de baronul de Teleorman, coincide cu ascensiunea în funcţii înalte a fostului primar din Slatina. De la acel moment, Darius Vâlcov devine brusc unul dintre protejaţii lui Liviu Dragnea în PSD. Apropierea dintre ei devine aşa de strânsă, încât, în vara anului 2014, cei doi pleacă în voiaj de vacanţă la finala Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Coincidenţă sau nu, la revenirea în ţară, pe 19 august 2014, Darius Vâlcov este numit de premierul Ponta ministru delegat pentru Buget, funcţie pe care o exercită timp de cinci luni de zile. La finele anului 2014, Vâlcov este uns ministru de Finanţe în cabinetul Ponta IV. După extaz, a urmat apoi şi agonia. În data de 25 martie 2015, ministrul Vâlcov este mai întâi reţinut, iar după aceea arestat, la cererea procurorilor DNA, urmare a comiterii unor infracţiuni de corupţie.

 Ţesetură fină, dar tot hoţie este!

 Părţi în contractul care avea să-i aducă lui Darius Vâlcov ascensiunea şi apropierea periculoasă de anturajul Ponta-Dragnea sunt Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi firma TEL DRUM S.A.. Contractul în cauză are drept obiect: ,,execuţia de lucrări pentru obiectivul de investiţii – prevenirea inundării terenurilor agricole şi combaterea eroziunii solului în zona Dobrun şi Osica de Jos”. De lucrarea respectivă s-au arătat interesaţi şi fraţii Ciocan, pentru firma T DANCOR ROMCONSTRUCT SRL, mai ales că lucrarea le era la îndemână, în judeţul de baştină. Numai că Adi Barbu, omul impus de Darius Vâlcov la cârma A.N.I.F., avea să le tragă clapa celor doi oameni influenţi din PSD Olt. În urma selecţiei de oferte, TEL DRUM S.A. devine firma preferată de ,,băieţii deştepţi” pentru contractul cu o valoare de peste un milion de euro. La scurt timp de la organizarea acestei licitaţii, Adi Barbu este prins în ofsaid de paparazzi, motiv pentru care acesta este schimbat urgent din funcţia de director general la A.N.I.F. În locul fostului Barbu, pentru a se asigura continuitatea contractelor aranjate de Darius Vâlcov, este adus un alt Barbu, Florin Barbu, un angajat al Primăriei Slatina ( tot un fel de yes-man: individ care execută ordinele şefilor fără să cârtească). La ora actuală execuţia contractului încheiat cu A.N.I.F. este în plină desfăşurare. Neregulile legate de acest contract sunt foarte mari, deoarece firma TEL DRUM S.A., în cârdăşie şi cu primarul localităţii Dobrun, nu respectă clauzele contractuale. În loc să execute lucrările prevăzute în contract (lucrări de excavare şi de terasament), firma din Alexandria amenajează şanţurile comunale, punând dale de beton pe ele, lucrări care nu intră în atribuţiile A.N.I.F.. Acest gen de lucrări cad în sarcina autorităţilor locale, care, pentru reabilitarea lor, pot atrage fonduri de la consiliile judeţene sau resurse financiare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În 2014, în plină campanie electorală, la faţa locului era adus, cu surle şi trâmbiţe, pentru a vedea măreţele realizări ale regimului, prim-ministrul Victor Viorel Ponta. În loc să se intereseze de legalitatea lucrărilor efectuate în localitatea Dobrun, şeful lui Liviu Dragnea şi al lui Darius Vâlcov a preferat să se lase îmbătat de ovaţiile mulţimii strânse cu arcanul de prin împrejurimi de şefii organizaţiei PSD Olt.

Al. ALBU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: