În numele progresului României. Jaf în banii Primăriei Slătioara

savu-ciocarlan DSADSA

Un celebru scriitor, jurnalist, editorialist şi om politic român, Octavian Paler, spunea că: ,, Politica nu are principii. Are numai interese!”. Oare aşa să fie? Deşi de ani buni arborează o mimică de om politic cu mari principii, care nu mai doarme noaptea de grija celor mulţi şi amărâţi din ţara asta, iar în întâlnirile directe, cu terţe persoane, propagă cuvinte mari, mobilizatoare şi înălţătoare, în fapt, senatorul Ion Toma nu este altceva decât un alt profitor al vremurilor noastre, care nu vede în faţa ochilor decât bani şi iar bani, sume obţinute uşor, fără stres, de pe urma contractelor cu statul!!! Vade retro, Ion Toma!!!

 Cum aparenţele întotdeauna înşală, putem spune că regula cu pricina este uşor de demonstrat şi în cazul politicianului Ion Toma, o demonstraţie susţinută de fapte şi nu de vorbe! Foarte mulţi sunt acum tentaţi să creadă, mai ales după arestarea şi demascarea lacomului Darius Vâlcov, că salvarea şi reintrarea în normal a judeţului Olt vor fi posibile numai cu acordul senatorului Toma. Binenţeles, această gogoaşă, umflată controlat, este distribuită zilnic, de abilul politician, prin intermediul trepăduşilor naivi ( persoane pe care le deplângem pe această cale) şi a ziariştilor de casă, amăgiţi de arginţii fariseului cu funcţii mari în UNPR ( Uniunea Naţională pentru Progresul României). Şi asta în condiţiile în care toată lumea a văzut cam ce fel de mână are politicianul Toma, atunci când vine vorba să numească şi să promoveze diverse persoane în funcţii şi posturi cheie. Fostul tractorist de la Vişina, Paul Stănescu, a fost recomandat şi promovat de senatorul Ion Toma pentru ocuparea fotoliului de preşedinte al CJ Olt. Se întâmpla acest dezastru în anul de graţie 2008. Pe aceeaşi listă putem să adăugăm, fără să greşim, şi numele deputatului Daniel Bărbulescu, pe cel al deputatului Emil Moţ, sau pe-al actualului vicepreşedinte de la CJ Olt, Marius Oprescu. Ar fi nedrept să-l scoatem de pe listă pe Andrei Iordache, celebrul purtător de titlu de medic, profesie ce n-a practicat-o niciodată, şi pentru care n-a făcut o zi de rezidenţiat. În schimb, cu vasta lui experienţă în domeniu, managerul Iordache conduce acum Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Tot senatorul Toma este cel care i-a făcut vânt pentru prima oară în Parlamentul României, în 2008, şi senatorului Dan Coman Şova, personaj scăpat recent de UNPR din ghearele DNA. Totodată, să nu uităm că, la această oră, subprefect este Ionel-Emanuel Oproiu, un fost angajat de la societate de construcţii SCADT, firmă patronată de senatorul Ion Toma. Cam atât despre celebra Şcoală Politică ,,Ion Toma”, despre care vom mai face vorbire şi cu altă ocazie!

Jaf sau progres?

După şedinţa Consiliului local Slătioara, ţinută în data de 26.03.2015, la sediul căminului cultural din comună, ai fi tentat să crezi că primarul uneperist, Ciocârlan Savu, chiar doreşte progresul localităţii sale. În primă instanţă, şi noi am crezut aşa şi chiar am căzut în această capcană, întinsă şmechereşte de hâtrul primar. Însă, după confruntarea documentelor, am ajuns la o cu totul altă concluzie, total opusă. Lucrarea din proiectul în cauză, pentru care a făcut atâta exces de zel şi presiune primarul Slătioarei, este contractată de firma şefului său de partid, de SCADT-ul senatorului Toma. Proiectul amintit a fost votat de consilieri cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Aprobarea actualizării devizului general pentru asfaltarea a 4, 712 Km drumuri comunale în comuna Slătioara s-a făcut cu încălcarea H.G. nr.28/2008 privind documentaţia investiţiilor. În anexa 4 ,, Metodologia de elaborare a devizului general” se specifică clar că devizul general se actualizează în faza de proiect, nu după încheierea contractelor de achiziţie, aşa cum s-a procedat la Consiliul local Slătioara. Asmuţiţi de primarul uneperist, vinovaţi de încălcarea legii se fac consilierii de la organizaţia UNPR Slătioara ( cinci la număr) şi un consilier de la organizaţia PRM Slătioara. În urma devizului general umflat, un 1 Km de covor asfaltic a ajuns să coste la Slătioara 11 miliarde de lei, iar întreaga lucrare, peste 1 milion de euro, o sumă destul de mare, în raport cu gradul de dificultate al lucrării. Mai trebuie spus aici că lucrarea este executată de PANADRIA SRL, firmă contolată de directorul S.G.A Slatina, Adi Barbu. Proiectul investiţiei a fost executat de SC TRANSCOM CARAIMAN SRL, firmă controlată de secretarul de stat Emil Albotă, un alt uneperist de frunte. Asociată în proiect, alături de SCADT S.A., este şi firma CONDOR PĂDURARU SRL. În numărul viitor vom vorbi despre o altă mare neregulă din Primăria Slătioara, instituţie ce a devenit o feudă a primarului Ciocârlan Savu, neregulă acoperită cu sprijinul consilierilor PNL Slătioara, dar şi cu complicitatea subprefectului de SCADT!

Alin BĂLAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: